קורס זה מיועד להכשיר אנשים למתן מענה ראשוני של חילוץ לאחר אירוע של רעידת אדמה או פגיעת טיל או כל אירוע אחר המחייב חילוץ. קבוצה ראשונה מקרב עובדי הטכניון בפקולטות וביחידות המנהל לקחו חלק ביומיים של הכשרה מטעם פיקוד העורף והפכו להיות הראשונים שסיימו את קורס סע"ר .
הקבוצה מנתה 36 עובדים, שטרחו והזיעו על חילוץ ה"גופות" (בובות תרגול….) בתרגיל המסכם שבוצע בשיתוף מדריכי ומדריכות חילוץ שניהלו את התרגיל המסכם ופיקחו עליו.
קדמו לתרגיל המסכם מפגשים שעסקו בהקניית ידע תאורטי בנוגע לרעידות אדמה, נפילות טילים, התנהגות אוכלוסיה באתר הרס, עזרה ראשונה. בנוסף התנסו העובדים בעבודה עם כלים מכניים פשוטים הנמצאים במחסני יחידת הביטחון לשם טיוב עבודת החילוץ.
הצורך בהקניית ידע בחילוץ ראשוני נוצר כאשר האחריות על נושא החילוץ עבר משירותי כיבוי אש לאחריות פיקוד העורף. מניסיון שנצבר במלחמת לבנון השנייה ובמקרים אחרים בו נדרש חילוץ הסתבר כי הראשונים המגיעים לזירה הם התושבים המתגוררים בסמוך למקום האירוע כאשר הכוחות המחלצים "המקצועיים" מגיעים לאחר מכן.
לאור זאת הוחלט בפיקוד העורף להעשיר את הידע של ה"מחלצים השכנים" ולערוך את קורסי סע"ר כחלק מהערכות האוכלוסייה לחירום.
יחידת הביטחון וחירום הרימה את הכפפה ובמסגרת ההיערכות הכוללת למצבי החירום השונים שהיא מובילה, יזמה וביצעה את ההדרכה החשובה.
בסיכום ההדרכה עלתה שביעות רצון של המשתתפים שרובם ככולם ציינו את החשיבות של ההדרכה בתפקוד נכון, מועיל ומציל חיים הן בטכניון והן בבית.
בסיום ההדרכה הוענקו תעודות הסמכה לבוגרים.
בהמשך להדרכה זו השתתפו יחידת ביטחון וחירום עם חלק מבוגרי קורס סע"ר באימון ארצי של יחידת החוד של פיקוד העורף – יחידת חילוץ ארצית. במסגרת האימון נחשפנו ליכולות ושיטות העבודה של היחידה, סדר פעולות לעבודה נכונה ושיתוף פעולה באירועי חירום.
בכוונת יחידת הביטחון וחירום לקדם את שיתוף הפעולה שנרקם עם פיקוד העורף ולקדם הכשרות נוספות במהלך השנה הקרובה.